in

VB 2018 – Újabb esély a braziloknak, hogy elkezdjenek focizni

Egy brazil–belga negyeddöntő jó kis fociélménynek ígérkezne!

Egy brazil–belga negyeddöntő jó kis fociélménynek ígérkezne; egy mexikói–japán viszont teljes döbbenetet szülne. Nagyon egyértelműnek tűnnek a mai nyolcaddöntők párosításai, ám nem egy esélyes elszállt már váratlanul ezen a vébén. Képesek lesznek-e Neymarék végre úgy focizni, ahogy a rajongóik várják, és ahogy amúgy állítólag tudnak?

A németek skalpját leszedte Mexikó, a svédektől viszont nagyon simán kikapott – ebből nem leszünk okosabbak arra nézve, hogy mi várható az aztékoktól egy újabb bitangerős ellenfél, a brazilok ellen. Amióta utóbbiak egyre európaibb focit játszanak, a báj fokozatosan kiveszett az előadásukból (a szimulálásra, fetrengésre való különleges hajlam azért teljes egészében megmaradt), így még nehezebb akadályt jelenthetnek az olyan latin csapatoknak, amelyeknek a játékában még felfedezhető a foci őszinte élvezete. Mexikó pedig egyértelműen ilyen, ez kitűnik a fentebb említett, rapszodikus eredményeiből is. Érdemes viszont felidézni, hogy a brazilok négy éve majdnem megúszták a németek elleni brutális megszégyenülést oly módon, hogy kis híján már a nyolcaddöntőben megégtek Chile ellen. A másik latin-amerikai csapat remekül állta a sarat, sőt Pinilla elintézhette volna a brazilokat, amikor a hosszabbítás utolsó pillanataiban, 1:1-nél telibe lőtte a felső lécet. Az ilyen jellegű szenvedés sosem volt idegen az ötszörös világbajnoktól, így korai lenne még leírni Mexikót.

Belgiumnak megérte dolgozni az utolsó csoportmeccsen, mert az angolok legyőzésével a Japánok jutottak nekik a nyolcaddöntőben. Amíg az angolok – tohonyaságuk jutalmaként – egy izzasztó ki-ki meccsre készülhetnek Kolumbia ellen, a belgáknak az egyetlen állva maradt ázsiai csapatot kell felülmúlniuk, ami a papírforma szerint nem okozhat nekik gondot. A japánokon egyre karakteresebben látszik, hogy a brazil focin nőttek fel, sőt látványra már brazilabbak a tanítómestereik technokrata fociba beleszürkülő válogatottjánál. Ez egészül ki a végtelen, japános fegyelemmel, és már a góllövéssel sem állnak annyira hadilábon, mint a korábbi tornákon. Okozhatnak kellemetlen perceket a belgáknak, de a meglepetéshez nagyon be kéne ragadnia Lukaku és Hazard góllövő cipőjének. A belgák is összeszedettebbnek tűnnek, mint a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon, és ahogy haladnak előre,mind jobban rákaphatnak a dolog ízére, hiszen a mostani játékoskeretükkel bennük van a történelmi siker lehetősége.

A mai program:

Brazília–Mexikó (16 óra)

Belgium–Japán (20 óra)

 

(forrás: pestisracok.hu – Vésey Kovács László)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – Eszméletlen tizenegyesdrámában negyeddöntősök a horvátok

LÉGIÓSOK – Úgy tűnik, itt folytatja pályafutását Bogdán Ádám!