in

VB 2018 – Tizenegyesekkel jutottak a legjobb nyolc közé az angolok

Kolumbia nagyot küzdött, de kiesett.

 

Hihetetlen izgalmakat hozott az utolsó nyolcaddöntő, az angolok szerezték meg a vezetést, de Kolumbia nem adta föl és kiegyenlített a 93. percben. A lélektani fölényt azonban nem tudták kihasználni, mert végül tizenegyesekkel végül az angolok jutottak a legjobb nyolc közé.

Az első félidő nem kezdődött óriási iramban, angol szögleteket jegyezhettünk fel, de veszélyt nem sikerült kialakítani ezekből. Tíz percet követően felpörgött a meccs, de gól nem született, az angolok irányították a mérkőzést. A 17. percben Kane jutott helyzetig, de kicsit magas volt neki a labda, így fejese veszélytelen volt.

Komoly helyzet a következő percekben sem alakult ki, az első kolumbiai lövésre bő fél órát kellett várni, de a kapura Quintero lövése sem volt veszélyes. A 40 percben tömegjelenet alakult ki egy angol szabadrúgást követően, melyet 19 méterre a kaputól ítélt meg az angoloknak a spori. Sárgákat osztott ki a bíró, a kedélyek lenyugodtak, a szabadrúgás pedig jó egy méterrel elkerülte a kaput. A félidőben nem született gól, 0-0 volt az eredmény.

II. FÉLIDŐ

Az első tíz percben komoly helyzet nem alakult ki, azonban az 54. percben tizenegyest adott a bíró, majd videóbírós segítséget kért. Kane próbált meg pozíciót fogni, de Carlos Sánchez nem hagyta, a bíró pedig lefújta az esetet, mely a tizenhatoson belül történt. Az ítélet végül büntető, melyhez Harry Kane állt oda és középre lőtt erős labdáját az elmozduló Ospina nem tudta védeni. Ezzel 1-0-ra vezettek az angolok.

A meccs egyre brutálisabb lett, rengeteg rugdosódás tarkította az első negyedórát. A 73. percben Anglia jutott szöglethez, melyet jól íveltek be és Maguire fejelni is tudott, de magas ívben repült a kapu fölé a próbálkozás. A 81. percben óriási kolumbiai helyzet maradt ki, Walker nagy hibája után végigjátszották a dél-amerikaiak, Cuadrado azonban fölé durrantott. Hatalmas lehetőség volt, nem biztos, hogy lesz még ilyen a kolumbiaiak előtt.

Az utolsó tíz percben egyre jobban jött előre Kolumbia, de nem sikerült gólt lőniük, Anglia őrizte sovány előnyét. az utolsó erőket mozgósították a kolumbiaiak, Uribe óriási lövését védte az angol kapus, Pickford, jöhetett a szöglet. Ebből pedig a gól, hiszen addig védekeztek az angolok, míg gólt nem kaptak, a 93. percben egy szöglet után Kolumbia ügyeletes megmentője, Yerry Mina fejelt elemi erővel gólt, mely a kolumbiai védő harmadik találata volt. Ezzel 1-1 volt az állás, a dél-amerikaiak a sírból hozták vissza a meccset. Ez is maradt a rendes játékidő vége, jöhetett a hosszabbítás.

HOSSZABBÍTÁS

A kolumbiai csapat picit frissebben kezdett neki a hosszabbításnak, nyilván sokat számított a hosszabbításban szerzett egyenlítő gól, a lélektani fölény mindenképpen az övék volt. Sokkal aktívabbak voltak a dél-amerikaiak, Falcao fejelt a 104. percben, de jóval kapu mellé ment a fejes.

A hosszabbítás második tizenöt percét egy gyors és szerencsés angol támadás nyitotta, de Vardy lesről lőtt a kapusba. Ebben a játékrészben az angolok játszottak jobaban, a 112. percben a csereként beállt Rose lőtt a tizenhatoson belül, de keresztbe elment a kolumbiai kapu előtt. Nem született döntés, jöhettek a tizenegyesek.

A kolumbiaiak belőtték az első három tizenegyest, de Henderson hibázott az angolok részéről a harmadik körben. Uribe azonban a kolumbiaiak részéről kihagyta és az utolsó körben is hibáztak, az angolok azonban belőtték a maguk tizenegyesét, így ők jutottak a legjobb nyolc közé.

 

(forrás: pestisracok.hu – Szabó Gergő)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – Ócska meccset vártunk, az is lett

SPORTKOMMENTÁTOROK ARANYKÖPÉSEI-1.rész