in

VB-2018 – Szív, akarat, diadal: Mexikó Dél-Koreát is legyőzte!

Remek meccs volt!

 

Óriási meccset játszott egymással Mexikó és Dél-Korea. Mexikó végül győzött, Korea túl későn lőtte be a szépítő gólját. Ettől függetlenül mindkét együttest csak dicsérhetjük, odatették magukat rendesen.

Nem szégyen szeretni Mexikót. Az ország történelme, a mexikói nép forradalmi lelke, a fényes pillanatokat váltó sötét mélységek – magyarként nem nehéz együtt érezni velük, észrevenni a párhuzamokat.

Carles Fuentes – egyik kedvenc íróm – számtalan remek, szívszorító regényben megírta, hogyan korcsosulnak el a mexikói forradalmárok, és lesznek cinkosai, kiépítői a népet kizsigerelő rendszereknek. Arról írt, hogy hogyan bukik el újra és újra Mexikó.

Fent és lent. A futballjuk is ilyen. (Persze szeretnénk mi ennyire lent lenni.)

Mexikó az utóbbi idők világbajnokságain rendre látványos, szimpatikus futballt játszik, simán veszi a csoportkört, hogy aztán a kieséses meccseken elbukjon. Nem ritkán érdemtelenül, mint amikor Hollandia ejtette ki őket Robben egyik műesésének köszönhetően, amit a bíró természetesen tizenegyesnek ítélt. Mexikó hozzászokott ehhez a diadalokat követő mélyütésekhez, a karnevált kísérő csendhez. Talán – csak talán – most más lesz a helyzet.

A mexikói csapat a címvédő Németország ellen a vb eddigi egyik legmeggyőzőbb teljesítményét nyújtotta. Okosan, szervezetten játszottak, átszellemülten védekeztek, és kivételesen szerencséjük volt. Egyik kontrájukat gyönyörű góllal fejezték be, és bár több lehetőséget kihagytak, a németek is könnyen kiegyenlíthettek volna. Dél-Korea ellen az volt a kérdés, hogy behúzzák-e a könnyebb meccset a legnehezebb mérkőzés megnyerése után. Igen.

ÓRIÁSI MECCSET JÁTSZOTTAK

Az egész mérkőzés nyílt, remek játékot hozott. Az ezúttal bírói hátszél (lásd: 2002) nélküli, így rögtön szimpatikusabb koreai együttes is jól játszott, de Mexikó nem érdemtelenül jutott vezetéshez egy teljesen jogos tizenegyessel. Vela nagyon magabiztosan lőtte be. A vezetés után itt és ott is gólok születhettek volna, de minden kimaradt. Elképesztő iramban futballoztak a csapatok.

A második félidőben Korea fokozta a nyomást, de az igazán nagy helyzetek Mexikó előtt adódtak. Előbb Guardado lövését szedte ki óriási bravúrral a kapus, majd Lozano lövésébe léptek bele remekül. Aztán megjött a második gól: egy vitás labdaszerzés után Mexikó robogott végig, Lozano passzát Hernández szép csel után vágta a kapuba (2–0). Úgy festett, eldőlt, de az utolsó pillanatig izgalmas maradt a meccs, miután a hosszabbításban Szon egészen elképesztően nagy gólt lőtt (2–1). Bár Korea fellelkesült az egyenlítés már nem jött össze. Mexikó győzött, és nagyon közel került a továbbjutáshoz, illetve a csoportelsőséghez.

Végeredmény: Dél-Korea-Mexikó  1:2  Góllövők: Vela, Hernández, Szon

 

(forrás: pestisracok.hu – Mező Gábor)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

RÖPLABDA – Nem sikerült a bravúr Limában a női röpiseknek

VB 2018 – VESZTÉSRE ÁLLT, EMBERHÁTRÁNYBA KERÜLT – DE A VÉGÉN MEGINT NÉMETORSZÁG NYERT!