in

VB 2018 – Peru megverte Ausztráliát

De mindketten búcsúztak a világbajnokságtól.

A meccs előtt az ausztráloknak még volt halvány reményük, Peru viszont már kiesett az első két meccsen elszenvedett vereséggel. A dél-amerikai csapat végül 2-0 arányban megverte az ausztrálokat, akik próbálkoztak ugyan, de a felszabadult és ötletesen játszó Peru simán hozta a mérkőzést. A másik meccsen 0-0-ás döntetlent játszó dánok és franciák jutottak tovább a csoportból

Az ausztrálok kezdték aktívabban a meccset, erősebb testfelépítésüket kihasználva sokat ütköztek a középpályán. Perunál viszont lehet, hogy egy gát átszakadt, mert a 17. percben megtört az átok és gyönyörű gólt szereztek. Guerrero kapott labdát, melyet átívelt a tizenhatos másik jobb sarka felé, Carillo pedig jobb lábbal, kapásból gyönyörűen lőtte ki a jobb alsó sarkot, Ryannek esélye sem volt, 1-0 a peruiaknak. A gól nem az ausztrálokat ébresztette föl, Peru irányította a meccset és a 24. percben egy szabadrúgás beívelést követően Guerrero fejelt, de Ryan ezt simán védte.

A 26. percben Rogic kígyózott át a perui védelmen, valahogy sikerült megtartania a labdát és a tizenhatoson belül még el is tudta lőni a peruiak között, de Gallese védeni tudott, a kipattanóból pedig nem sikerült újabb helyzetet kialakítani Ausztráliának. Egyértelműen magukhoz tértek az ausztrálok, Rogic egymás után két helyzetben is benne volt, de nem sikerült betalálni, blokkoltak az inkák. A félidő utolsó negyed órájában kiegyenlített játékot láthattunk, az auszik többet támadtak, de Peru sem húzódott teljesen vissza, veszélyt rejtettek az ellentámadásai.

II. FÉLIDŐ

Hiába kellett volna az ausztráloknak a fordításért küzdeni, pár perccel a második félidőt elindító sípszó után Peru szerzett még egy gólt. A tizenhatoson belül pattant meg Cueva lövése egy ausztrálon, pont a nagy perui kedvenc Guerrero elé, aki az ötösön kívülről lőtte a bal alsó sarokba a labdát. Ezzel már 2-0 Peru javára.

Egyre kilátástalanabb az auszik helyzete, de legalább megpróbáltak rohamozni. Az 59. percben nagy helyzetet hagytak ki egy szöglet után, éppen csak mellé ment a lövés, majd kicsit később újabb helyzet alakult ki, de a nagy tömörülésben egy perui blokkolni tudott. Az sárga mezesek ébredéséhez kellett a veterán, 38 éves Tim Cahill, a korábban nyolc évet az Evertonban játszó sztár talán lendületet adhat a kissé ötlettelen ausztráloknak. Ahogy jöttek előre az ausztrálok, a dél-amerikaik előtt egyre nagyobb terület adódott a kontrákra. Ausztráliának pedig három gólt kellett volna szerezni, hogy egyáltalán esélyük maradjon.

A fiatal Arzani beállítása is jó ötlet volt az ausztráloktól, akik jobban játszottak ebben az időszakban, de 0-2-nél ez a minimum. A 70. percben szépen játszottak ki egy helyzetet az auszik, a végén megint pontatlanok voltak, így kimaradt egy újabb lehetőség is. A peruiak élvezték a játékot, egy-egy kontra mutatta, hogy róluk lekerült már a súly, ellenfelük is próbálkozott, de az ausztrálok nem tudtak nagy nyomást kialakítani. 10 perccel a vége előtt jártunk, amikor picit leült a meccs, a 83. percben Jedinak lőtt egy szabadrúgást jóval a kapu fölé, majd Leckie csinált meg pár szép cselt, a tizenhatoson belül azonban szerelni tudták.

A végeredmény maradt 2-0 Peru javára, akik együtt búcsúztak az ausztrálokkal. Most sajnálhatja igazán Peru, hogy a dánok ellen nem sikerült pontot, pontokat szerezniük. Hiába játszottak tetszetős focit, ez nem volt elegendő a továbbjutáshoz, Ausztrália pedig egy pontot szerezve a csoport utolsó helyén végzett.

 

(forrás: pestisracok.hu – Szabó Gergő)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – Csoportelsőséget ért a zseniális spanyol gól

VB 2018 – A vébé legpocsékabb, legunalmasabb meccsén Dánia-Franciaország 0:0