in

VB 2018 – Ócska meccset vártunk, az is lett

Svédország kiejtette Svájcot.

 

Rossz meccsre számítottunk, az is lett. Svédország legyőzte Svájcot a világbajnokság legrosszabb nyolcaddöntőjében. Reméljük, a negyeddöntőben azért búcsúzik a svéd csapat is. 

Nem voltunk boldog, amikor kiderült, hogy nekem jutott a Svédország–Svájc nyolcaddöntő a világbajnokságon. Unalmas, taktikus meccsre számítottam, és nem is kellett csalódnom. Vagyis dehogynem: az első félidőben még annál rosszabb volt a meccs, amit elképzeltem. Ez nem is a két csapat kritikája (de igen): hatalmas lehetőséget kaptak a negyeddöntőre, és az elődöntőre is. Számíthattunk arra, hogy semmi veszélyeset nem fognak tenni, de, hogy ezt végig is kell néznünk, az elkeserítő volt.

Ismét megláttuk a futball legrosszabb arcát, amikor két egységes, taktikus csapat gyömöszöli egymást céltalanul, ásításra ingerelve. Mindkettő sokat veszíthetett, ezért egyikük sem tett sokat a győzelemért.

Ha a hétfői Japán–Belgium eszembe jutott, akkor az is, hogy mekkora igazságtalanság a japánok kiesése. Ez ugyanis a futball megcsúfolása volt.

A második félidőben Svédország azért vezetést szerzett – persze egy megpattanó lövéssel –, ezután Svájc kényszerhelyzetbe került. Próbáltak támadni, de igazán nagy helyzetük csak a végén akadt. Kimaradt. Kiestek. Megérdemelten. Svédországot nem lehetett leléptetni. Sőt, a végén még szabadrúgást is lőhetett, majd továbbjutott.

 

(forrás: pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – Cristiano Ronaldo és Lionel Messi messze került az Aranylabdától?

VB 2018 – Tizenegyesekkel jutottak a legjobb nyolc közé az angolok