in

VB 2018 – Neymar egyszerre zseni és pojáca

Brazília kiejtette Mexikót, de szégyellheti a csapatkapitányát.

 

Remek meccset játszott Mexikó és Brazília, amelyet a világbajnokság nagy esélyese teljesen megérdemelten megnyert. Hatalmas iram és számos helyzet volt, de nem lehet elmenni Neymar előadása mellett. Bár a brazilok legjobbja és csapatkapitánya ezúttal is sokat kapott, egészen elképesztő szimulálásokkal és rájátszásokkal jelentkezett. 

Óriási meccsnek ígérkezett a Mexikó–Brazília nyolcaddöntő, és nem is csalódtunk. Vagyis nem mindenkiben. A mexikói csapat óriási lelkesedéssel kezdte a mérkőzést, és uralta is az első huszonöt percet. Mexikó már a legeslegelején helyzetbe került, és később is gólt szerezhetett volna, kétszer is kevéssel maradtak le középen az élesen belőtt labdákról. Ezután egy szép támadás után Herrera lőhetett, de a csel talán felesleges volt, Casemiro belevetődött a lövésbe. Az első komolyabb brazil lehetőség a 25. percben jött: Neymar remek cselek után éles szögből próbálkozott, de Ochoa védett. Rögtön ezután némi zavar volt a mexikói védelemben, de ez is megúszták.

Élmény volt nézni a mérkőzés hatalmas iramát, és azt, hogy a mexikói csapat mindenben felvette a versenyt a brazilokkal.

Brazília a kibekkelt első húsz perc után látványosan összeszedte magát, Jesus közeli lövését védte a csúcsformában lévő mexikói kapus, majd Coutinho megpattanó bombája kerülte el a kaput. A csapatok ekkor még nem durvultak: a mérkőzés első sárgáját a 38. percben osztották ki, Neymar pördült néhányat a szabálytalanság után.

ÉS JÖTT A KÉTÉRTELMŰ NEYMAR-SHOW

A szünet után rögtön beköszönhetett volna a brazil csapat, de hiába lőtt Coutinho, Ochoa ezt is kiütötte.

A 51. percben már a mexikói kapus is kevés volt: Neymar sarokkal tette le Williannak, aki szépen elfutott, beadta, és a bevetődő Neymar a hálóba talpalta a labdát. Nem klasszikus, de gyönyörű kényszerítő volt (1–0).

Mexikó azonnal váltott, és átvette (visszavette) az irányítást, de már az első brazil kontránál látszott, hogy ez így életveszélyes lesz. Az 59. percben majdnem össze is jött a második: szép összjáték után Paulinho lőtt, Ochoa megint védett. A 61. percben Mexikó pillanata jött, most ők kontráztak, Vela elé került a labda, Alisson a léc alól piszkálta ki a lövést. Ezután megint Ochoa következett: Willian lövését védte óriási bravúrral.

Továbbra is hihetetlen színvonalas volt a mérkőzés, brazil lehetőségre rendre mexikói következett.

A meccs iramát csak Neymar fetrengései törték meg – volt belőle pár, azzal együtt, hogy tényleg faragták. A 68. percben eldönthette volna a meccset, a pályán végigszáguldó Williantől kapott labdát, megpattanó lövése kevéssel gurult el a kapufa mellett. A 70. percben Guardado következett: lövésébe Thiago Silva lépett bele. Egyenlítési lehetőségnek tűnt.

Aztán megint Neymaré volt a főszerep, elterült az oldalvonal mellett, Layún sunyin rátaposott a lábára, de a brazil olyan műsorral jelentkezett, amivel egészen biztosan szerzett néhány millió újabb ellendrukkert.
(Más kérdés, hogy egy szigorúbb bíró akár le is küldhette volna az alattomoskodó mexikóit).

Néhány perccel később Neymar Salcedotól kapott egyet, ez nem volt túl nagy szabálytalanság, mégis óriási pörgött a brazil, várta a piros lapot. Tény, hogy Mexikó felült a provokációnak, és beleállt abba a keménykedésbe, ami a brazil csapat érdeke volt.

A hajrában eldőlt a meccs, a már többször „megsérült” Neymar száguldott el, s bár pöccintésében beleért Ochoa, Firmino a hálóba passzolta a labdát (2–0).

Brazília megérdemelten nyert, de azok, akik a férfias, őszinte futballt kedvelik, Neymar gyomorforgató teljesítményét nehezen fogják elfelejteni és megbocsájtani. Még akkor is, ha a a Barcelonához a PSG-hez igazoló, és állítólag onnan a Real Madridba tartó zseniális pojácát ez nyilván nem érdekli.

 

(forrás: pestisracok.hu – Mező Gábor)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – „Vége a spanyol aranygeneráció korszakának”

VB 2018 – A spanyolok szavaztak, őt akarják szövetségi kapitánynak!