in

VB 2018 – Nem túl izgalmas meccsen jutottak a legjobb négy közé a svédeket verő angolok

Közel sem hozott olyan színvonalat és izgalmakat, mint a tegnap esti belga-brazil, de a jobban koncentráló angolok megérdemelten jutottak a legjobb négy közé, miután 2-0 arányban megverték a svédeket.

SAMARA, RUSSIA - JULY 07: Dele Alli of England celebrates scoring a goal to make it 0-2 with his team-mates during the 2018 FIFA World Cup Russia Quarter Final match between Sweden and England at Samara Arena on July 7, 2018 in Samara, Russia. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)

 

Közel sem hozott olyan színvonalat és izgalmakat, mint a tegnap esti belga-brazil, de a jobban koncentráló angolok megérdemelten jutottak a legjobb négy közé, miután 2-0 arányban megverték a svédeket. A svédek alapvetően erőfociban jók, az egy fokkal technikásabb és kombinatívabb angolok két fejessel verték meg az északiakat. A svédeknek is megvoltak a lehetőségeik, de kihagyták őket, így végül kényelmesen nyertek a háromoroszlánosok.

Nem a technikás foci szerelmeseinek kedvezett ez a mai párosítás, a svédek alapvetően masszív, erőfocit játszó csapat, az angolok pedig lassan évtizedek óta várják, hogy ne csak ígérgetés legyen, hanem valami kiugró eredmény. Az első félidő unalmas labdázgatással kezdődött, inkább az angoloknál volt a labda, de sok veszélyt nem jelentettek, nyugodtan használhattuk az unalmas szót a meccsre.

A 21. percben Kane lőtt kapura, de a lövése fölé szállt, próbálkoztak az angolok, a svédek meg kiegyeztek a bekkeléssel. A 30. percben viszont nem úszták meg gól nélkül. Könnyen összehozott szögletet követően Young adott be nagyon jól, Maguire pedig a legjobbkor érkezett és szépen fejelte a jobb alsóba a labdát. Ezzel 1-0-ra vezettek az angolok, a svédeknek ez a játék biztos nem volt kifizetődő.

Az első félidő végén felpörög végre a mérkőzés, az angolok két helyzetet is elpuskáztak, de az elsőnél lesen állították meg Sterlinget, a másodiknál pedig hiába vitte ugyanúgy egyedül a labdát a kapusra, nem tudta megoldani a helyzetet, utána azonban a kipattanóval nagyon önző volt és megint egyedül akarta megoldani, de ez sem sikerült. A félidő 1-0 arányú angol vezetéssel zárult, egy nem túl jó meccsen.

II. FÉLIDŐ

A második félidő elején először került veszélyes helyzetbe a svéd csapat, de Berg bal alsóba tartó erős fejesét védte Pickford. A svédek jelezték, hogy ők sem mondanának le a továbbjutásról. Az angolok nem ülhettek rá a meccsre, mert az egy gól nem gól a jó futballközhely szerint.

Tíz perc játékot követően a svédek nagyobb sebességbe kapcsoltak, de ez még mindig kevés volt az egyenlítéshez. Az angolok viszont tovább próbálkoztakés ennek még egy gól lett a jutalma, ugyancsak fejjel. Mezőnyjátékot követően Lingard ívelt a tizenhatoson belülre, a svéd kapus sem figyelt, talán kijöhetett volna, de Krafth még nagyobbat bakizott, üresen hagyta Delle Allit, aki erősen fejelt a kapus feje fölé, Olsen csak beleérni tudott, megérdemelten lett 2-0 az angoloknak. A svédekben nem látszott, hogy két gólt be tudnának hozni.

De azért nem adták fel, a 62. percben nagyon közel álltak a szépítéshez, szépen kijátszott helyzetben lőtt Claesson mintegy tíz méterről, de Pickford nagyon szépen ütötte ki a jobb alsóba tartó labdát. Hiába szép nagy gyerekek a svédek, a beíveléseknél nagyon bizonytalanok, az angolok pedig könnyen kerültek veszélyes helyzetekbe. 20 perccel a rendes játékidő vége előtt nem látszott a svédeken, hogy csodát tudnának tenni, de mégis összehoztak egy helyzetet, Pickford védett megint nagyon szépen, amikor Berg léc alá tartó lövését paskolta ki.

Pár perccel a vége előtt kicsit már leült a meccs, az angolok egy-egy kontrával próbálkoztak, a svédek a pillanatnyi fellángolást követően nem tudtak már újabb helyzetet kialakítani. Ha jól sáfárkodtak volna a nagy lehetőségeikkel, izgalmasabb lehetett volna a hajrá, de kihagyták ezeket, az angolok pedig azért jobb csapat, mint a skandinávok.

A mérkőzés 2-0 maradt az angolok javára, akik magabiztosan tartották meg az előnyüket és megérdemelten jutottak túl a svédeken. Ellenfelük a ma esti horvát-orosz párharc győztese lesz.

 

(Forrás: pestisracok.hu – Szabó Gergő)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – Ezzel sikerült meggyőzni Cristiano Ronaldót, hogy a Juventus játékosa legyen! – sajtóhír

VB 2018 – Katartikus meccsen, tizenegyesekkel győzte le Horvátország Oroszországot!