in

VB 2018 – Köszi Jusszuf! – a dánok támadója a pontot szerző Ausztráliának is összehozott egy tizenegyest

Élvezetes meccs volt!

 

Élvezhető, de azért jellegzetesen délutáni csoportmeccset játszott egymással Ausztrália és Dánia (1–1). A dánok gyönyörű góllal szereztek vezetést, Ausztrália egy videobírós tizenegyessel egyenlített, és akár a győzelmet is megszerezhette volna. 

Szegény Jusszuf. A Leipzig dán támadója (teljes nevén Jusszuf Poulsen) már a perui meccsen is összehozott egy tizenegyest az ellenfélnek, ezt aztán az ausztrálok ellen is megismételte. Ezzel egyenlített Ausztrália az első félidőben.

Bár továbbra sem szeretnénk túlpolitizálni a vébét, egyelőre azért nem ő lesz a posztmodern dán futball reklámarca.

Az ausztrálokat egyébként elég nehéz nem kedvelni, már a franciák ellen sem játszottak teljesen alárendelt szerepet, és Dánia ellen is jó volt nézni taktikus, kemény, de nem durva futballjukat. Nem rogytak össze attól, hogy a dánok már a meccs elején egészen gyönyörű gólt szereztek (Jörgensen szép labdaátvétele után finoman készítette le a labdát, amelyet a Tottenham klasszisa, Eriksen vágott a léc alá), hanem átvették a kezdeményezést.

Ha egy kicsivel több szerencséjük lett volna az ausztráloknak, hamarabb egyenlítenek, bár az is igaz, hogy Dánia kettővel is elmehetett volna, ha Jörgensen befejeli hatalmas helyzetét.

A VIDEÓBÍRÓ MEGINT JÓL JÖTT – ELSŐRE TOVÁBBOT INTETT VOLNA A BÍRÓ

Ezzel együtt egyáltalán nem volt érdemtelen, hogy Ausztrália a félidő hajrájában tizenegyeshez jutott – az említett Jusszuf és a videóbíró segítségével. Már régen máshol volt a labda, amikor a spanyol játékvezető megállította a játékot, és visszanézte az esetet. Összességében joggal ítélt büntetőt, hiszen bár a dán támadó talán nem szándékosan ért a labdába, viszont senki sem kérte, hogy lóbálja a kezét, és amúgy is gólhelyzetet akadályozott meg. A nagy Peter Schmeichel nála azért kevésbé zseniális fia, Kasper hiába szugerálta az ausztrálok csapatkapitányát, Jedinak ismét megmutatta, hogyan kell higgadtnak maradni (1–1). A szünetre döntetlennel mehettek a csapatok.

A második félidő teljesen kiegyenlített volt, ami – érzésünk szerint – inkább az ausztrálok dicsérete volt. A mezőnyjátékra különösebb panaszunk nem lehetett, de igen kevés volt a helyzet, a két csapat összességében kioltotta egymást.

(Ettől függetlenül továbbra is szürreális hallgatni a magyar bajnokságot lelkesen közvetítő kommentátorok fanyalgását).

A győztes gól inkább Ausztrália futballjában volt benne, több veszélyes beadás után is elmaradt a gól, a legvégén pedig Schmeichel védett nagyot. A döntetlennel inkább Dánia járt jól, de az ausztráloknak is megmaradt a továbbjutási esélye az utolsó fordulóra, ami összességében nem kis szó.

Végeredmény: Dánia-Ausztrália 1:1  Gólszerzők: Eriksen, Jedinak

 

(forrás: pestisracok.hu – Mező Gábor)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

REMEK HÍR! – Magyarország férfi kézi Európa-bajnokságot rendez!

Forma-1: Pénzmosásra használhatták az F1-es Force India csapatot