in

VB 2018 – Hihetetlen, Oroszország kiejtette Spanyolországot!

Erre nem sokan számítottak!

 

Oroszország tudta, hogy csak akkor juthat tovább, ha megfojtja a spanyol válogatott játékát. Megtette, Spanyolország hiába volt fölényben, az orosz válogatott tizenegyesekkel bejutott a negyeddöntőbe. Megérdemelten, Spanyolország elképzelés és tűz nélkül futballozott.

Felszívta magát az orosz válogatott a spanyolok elleni nyolcaddöntőre. Bár papíron Iniestáék (aki egyébként a padon kezdte) voltak a toronymagas esélyesek, Oroszország felnőtt a feladathoz. Pedig nem volt könnyű dolga, Spanyolország már a meccs elején vezetést szerzett Ignasevics öngóljával, az orosz rangidős S. Ramosszal birkózott egy szöglet után, aminek egy orosz öngól lett a végeredménye. A spanyol csapat rossz szokásához híven a vezetés után megnyugodott, visszaállt, és a rendező ugyanúgy a semmiből egyenlített (1–1). Piqué magasra nyújtott kézzel ért bele Dzjuba fejesébe, járt a teljesen jogos tizenegyes – vicces volt nézni, hogy az ősellenség Piqué és S. Ramos együtt reklamált –, amit a sértett Dzjuba magabiztosan vágott a hálóba.

Ezután folytatódott a teljesen meddő spanyol mezőnyfölény. Rengeteget birtokolták a labdát, számos passzuk volt, de semmire sem mentek az egésszel. Az orosz csapat remekül megfojtotta az ellenfél játékát, és volt némi veszély a kontráiban. A meccs nem volt eseménytelen, de össze sem lehetett hasonlítani a szombati nyolcaddöntőkkel. Spanyolország ötlet nélkül, kiábrándítóan futballozott, az orosz együttes jól zárt. Olyan volt a meccs, mint amikor a rossz formában lévő Barcelona találkozik egy lelkes spanyol kis- vagy középcsapattal. 1–1 után jöhetett a hosszabbítás.

Sok minden a ráadás első félidejében sem történt, Spanyolország birtokolta a labdát, de csak apróbb lehetőségei voltak, Oroszország meg minden erejével védekezett. A másodikban megnyerhette volna a spanyol csapat a nyolcaddöntőt, előbb egy nagy helyzet maradt ki, aztán Rodrigo lövését védte az orosz kapus. Jöttek a tizenegyesek.

Ahogy sejthettük, ekkor már az oroszok koncentráltak jobban: a spanyolok kétszer is hibáztak, Oroszország bejutott a negyeddöntőbe.

 

(forrás: pestisracok.hu – Mező Gábor)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – Ezen a tornán nem volt csapatunk, ilyen hozzáállással lehetetlen bármit is elérni – Kahn

VB 2018 – Története során még SOHA nem történt ilyen az argentin válogatottal!