in

VB 2018 – Góleső, nagy fordulatok, a franciák 4-3-ra nyertek és kiejtették Argentínát

Hihetetlenül fordulatos volt a meccs.

Hihetetlen fordulatok után jutott a legjobb nyolc közé Franciaország, miután 4-3-ra verte meg Argentínát. A franciák szereztek vezetést egy tizenegyessel, az argentinok még meg tudták fordítani 2-1-re a mérkőzést, de a franciák megrázták magukat és tíz perc alatt berámoltak hármat a dél-amerikaiaknak. Csak a legvégén tudott még egyet lőni Agüero, de a franciák megérdemelten jutottak tovább. Mbappé három gólt lőtt. Messiék számára befejeződött a világbajnokság, ismét elúszott az esélyük, hogy tornát nyerjenek.

Az első percekben némi argentin fölényt láthattunk, igazi helyzet nélkül, a 8. perc elején azonban a franciák kaptak nagyon jó helyről szabadrúgást és 24 méterről Griezmann csavarta gyönyörűen a jobb fölső kapufára. Közel jártak a gallok a gólhoz. 10 perc játék után a saját térfelének közepéről indult meg hihetetlen gyorsasággal Mbappé, senki sem tudta megállítani, végül betört a tizenhatoson belülre és Rojo csak szabálytalanul tudta megállítani, tizenegyest kaptak a franciák. Griezmann állt a labda mögé és higgadtan gurította laposan a kapu jobb oldalába. Ezzel 1-0 Franciaország javára.

A gól után hiába próbálkoztak az argentinok, átütő erő nem volt benne. Mbappé viszont szédületesen gyors volt és úgy tűnt, hogy a franciák erre hegyezték ki a támadójátékukat, ugyanis ismét neki ívelték át a labdát az argentin védők mögé, Mbappé pedig le is futott mindenkit, a tizenhatos vonalán szerelte Tagliafico sárgát érően. A szabadrúgást Pogba nagyon fölé lőtte, de ez intő lehetett a dél-amerikai csapatnak. Hiába volt ebben az időszakban közel 70 százalékos az argentin labdabirtoklás, semmilyen veszélyt nem jelentettek a franciákra, akik sokkal gyorsabbak voltak ellenfelüknél.Először jutottak a kapu közelébe a dél-amerikaiak egy szép indítást követően, de végül nem lett semmi a lehetőségből.

Az argentinok összeszedték magukat a gól után és picit gyorsabban járatták a labdát, de ez még mindig kevés volt, hátul pedig továbbra is nagy volt a veszély a gyors francia kontrák miatt. Behúzódtak a franciák, ezt pedig kihasználták az argentinok. Körbeadogatták a francia védelmet, Di Mariához került a labda, aki középről egy óriási és pontos távoli lövéssel egyenlített. Esélye sem volt Llorisnak, Di Maria 27 méterről, bal lábbal lőtt a kapu bal oldalába. Ezzel a szünetben 1-1 volt az állás.

II. FÉLIDŐ

A második félidő harmadik percében Argentína megfordította a mérkőzést. Di Mariát rúgták fel a tizenhatos sarkánál, a szabadrúgást beívelték a dél-amerikaik. Ebből még nem lett helyzet, kipattant Messihez, aki a tizenhatoson belül lőtt, a lövésébe pedig csapattársa, Mercado ért bele, a labda irányt változtatott és a hálóba került Lloris mellett. 2-1 Argentína javára.  Az 55. percben eszméletlen hibát követett el az argentin védelem, a csereként beállt Fazio és a kapus majdnem összehozott egy gólt a franciáknak. Ebből nem lett gól, de a 22 éves Pavard két perccel később óriási gólt akasztott az argentin kapu jobb felső sarkába. Egy kipattanót talált el picit külsővel, káprázatos találat volt. Hihetetlen izgalmas meccsen 2-2 volt ekkor az állás.

Csak úgy potyogtak a gólok, most a franciák fordítottak, Mbappé szerzett ismét gólt a sokat bizonytalankodó argentin védelem újabb hibáit követően. Ide-oda pattogott a labda a tizenhatoson belül, nem tudták elrúgni a dél-amerikaiak, végül Mbappé előtt maradt, aki egy csel után laposan lőtt majdnem középre, de Armani nem tudta védeni így sem. 3-2 volt ezzel a franciák javára. Ezzel még nem volt vége az argentinok szenvedésének, bő tíz perc alatt a harmadik góljukat kapták. Megint Mbappé fejezte be a támadást, feljebb jöttek az argentinok, a franciák pedig  egy kontrát játszottak végig, Mbappéra jött ki a befejezés, aki a tizenhatoson belül laposan lőtte ki a jobb alsót, ezzel már 4-2-re alakította az állást.

10 perccel a vége előtt próbálkoztak az argentinok, de egy megpattanó lövésen kívül nem akadt komolyabb lehetőségük. A 85. percben lehetőség lett volna közeledni, Messi játszotta tisztára magát a tizenhatoson belül, de a lövésre már nem maradt ereje, azt Lloris védte könnyedén. A 93. percben nagyon szép gólt fejelt Kun Agüero és ezzel 4-3-ra jöttek fel az argentinok, de többre már nem volt erejük. Óriási meccs volt, de későn jött a szépítés, a franciák jutottak a legjobb nyolc közé, Argentína kiesett.

 

(forrás: pestisracok.hu – Szabó Gergő)

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – „Testvérem, beálltál szelfizni?” – a kapufát támasztotta, csapata kiesett – VIDEÓ

VB 2018 – Amikor a szex miatt ugrott a vb-siker