in

VB 2018 – Csak európai csapatoknak szurkolhatunk a mai negyeddöntők során

A mai negyeddöntőkben négy európai csapatot láthatunk, akik közül kettő csatlakozni fog a már bejutott belga-francia duóhoz.

 

A mai negyeddöntőkben négy európai csapatot láthatunk, akik közül kettő csatlakozni fog a már bejutott belga-francia duóhoz. Tegnap elvérzett az utolsó dél-amerikai csapat is, így mindenképpen európai győztese lesz az idei világbajnokságnak. Ma délután 16 órakor a Svédország-Anglia, este 20 órakor pedig Horvátország-Oroszország meccsekkel zárulnak a negyeddöntők.

Svédország – Anglia (16 óra)

Lassan foglalkoznunk az eddig csöndesen továbbjutó svédekkel is, hiszen volt már szó az argentinokról, brazilokról, spanyolokról és több ország válogatottjáról, akik közben már kiestek. A svédek pedig szépen, lépésről lépésre araszoltak előre. Először a nem könnyű csoportjukból jutottak tovább, aztán a legjobb 16 csapat között sem tudták megállítani őket, az erős svájciakat fektették két vállra. Ma azok az angolok lesznek az ellenfelük, akik bár nem indultak könnyen, de egyre jobban összeálltak a csoportkör végére.

Az angolok a nyolcaddöntőben Kolumbiát kapták és az igen erős dél-amerikai csapat meg is nehezítette a dolgukat. Utólag főleg szerencsésnek bizonyult, hogy James Rodríguez sérülés miatt nem játszhatott, hiszen így is túlórára kényszerítették a háromoroszlánosokat a kolumbiaiak. A rendes játékidő hosszabbításában egyenlített a dél-amerikai együttes, de az angolok erejét és kitartását bizonyítja, hogy nem estek össze, végigjátszották a kétszer 15 perc extra játékidőt, a tizenegyeseket pedig nagy izgalmak során végül ők húzták be. A világbajnokság vége fele sokat számít már, hogy ki milyen erőben van, ez a hosszabbítás még sokat jelenthet a svédek elleni csatában. Az északi csapat ugyanis erős, masszív, ami az angolokra is igaz, vélhetően itt sem kisasszonyfocit láthatunk majd.

Az angolok talán így is esélyesebbnek számítanak, hogy a svédek kiegyenlített teljesítménnyel jutottak tovább, de minden kiderül ma 16 órakor.

Horvátország – Oroszország (20 óra)

A házigazda oroszok jelenléte még mindig kicsit meglepő a legjobb nyolc csapat között. Aki ide eljut és kiveri a spanyolokat, az természetesen megérdemli, de az orosz csapat nem képvisel olyan jelentős játékerőt, mint a negyeddöntőbe jutott többi válogatott. Még akkor sem, ha kiütéses győzelmeket is aratott a csoportkör során, majd fegyelmezett, rengeteget robotoló játék során kiejtette a kissé nagyképű, de mindenképpen enervált focit mutató spanyol csapatot. Innentől kezdve az oroszok már azt latolgatják – elsősorban a szurkolók – hogy akár a világbajnoki címet is megszerezhetik az oroszok. Ahogy hullanak a csapatok, valóban mindenkinek esélye van, de ezek közül azért az oroszokra fogadnának a legkevesebben.

Ellenfelük az a Horvátország lesz, akik a torna előtt titkos esélyesként lettek kikiáltva (nem először), és a kombinatív horvát foci erre rá is szolgált. A világ legjobb csapataiban játszanak a futballistáik, a Rakitic-Modric középpályás tengely pedig sok ellenfelet elborzaszt. Mégis hullámzó a teljesítményük, hiszen a csoportmeccsek során hihetetlen magabiztossággal végezték ki a gyengélkedő argentinokat, majd a nyolcaddöntőben kínkeserves meccset játszottak a dánokkal. Valahogy semmi sem sikerült, a dánok pedig elhitték, hogy megverhetik ezt az erős horvát csapatot. Két gyors gól született mindkét oldalon a meccs elején, majd bárki megnyerhette volna az összecsapást. Végül hosszabbításra került a sor, azt követően pedig büntetők döntöttek a továbbjutásról. Szinte orosz rulettet láthattunk, többen kihagyták mindkét oldalon, a horvátok itt csak a szerencsének köszönhetik a továbbjutást. De sikerült, így ma ők várhatják az oroszok elleni meccset. Két hosszabbítás és tizenegyesek után továbbjutott csapat meccsel majd, az erőnlét sokat fog számítani a tudás mellett. Inkább horvát siker várható, de ezen a vébén bármi megtörténhet.

 

(Forrás: pestisracok.hu – Szabó Gergő)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – Későn ébredt Brazília, Belgium kiejtette az ötszörös győztest a világbajnokságon!

Magyar foci – Gerával csak nyerhet a Fradi és a magyar futball