in

VB 2018 – Anglia magasról ejtett a sportszerűségre, Belgium lett a csoportelső

Ez is gyenge meccs volt.

 

Bár Anglia az utóbbi évtizedekben minden nagy tornán elbukik, most sportszerűtlenségével tűnt ki. Egy mozdulatot sem tett azért, hogy megnyerje a csoportját, így az angolokat legyőző belgák végeztek az első helyen. Anglia Kolumbiával, Belgium Japánnal találkozik.

Mint púp a hátukra, annyira kellett ez a harmadik csoportmeccs Angliának és Belgiumnak. A két csapat már korábban továbbjutott, és igazából nem volt „értelme” győzni, ugyanis a nyertes egészen biztosan nehezebb ágra kerül a világbajnokságon. Ennek megfelelően mindkét edző pihentette több kulcsjátékosát, a gólkirályi címre esélyes Kane (Anglia) és Lukaku (Belgium) is a padon üldögélt. A meccs amúgy messze nem volt nézhetetlen, viszont az izgalmakat az összességében színvonalas mezőnyjáték sem pótolhatta. Hamisítatlan edzőmeccset láthattunk, az első félidőben csupán néhány lehetőséget jegyezhettünk fel, a legnagyobb Belgium előtt adódott egy futballtörténelmi szinten megszokott angol szerencsétlenkedést követően.

A második félidő sem volt sokkal színvonalasabb, de legalább született egy gól: Januzaj szépen megtáncoltatta a védőjét, majd a felsőbe csavart. Szép villanás volt. A meccs legmókásabb jelenete is ehhez kötödőtt: Batsuayi ünneplésből a hálóba akarta vágni a labdát, de a kapufára lőtte, ahonnan visszapattanva alaposan fejbe nyomta. Anglia hátrányba kerülve sem törekedett feltétlenül a gólszerzésre, két helyzete volt még Belgiumnak, és végre lefújták a meccset. Anglia a Fair Play megcsúfolásáért (Belgium azért jobban próbálkozott) megérdemelné, hogy szépen kiessen Kolumbia ellen a nyolcaddöntőben. Akkor aztán örülhetnének a könnyebbik ágnak.

A csoport másik mérkőzésén az eddig egyformán nullapontos Panama és Tunézia találkozott. A két együttes odatette magát, bár a panamai válogatott vezetést szerzett, az összességében erősebb afrikai csapat fordított, és 2–1-re nyert.

 

(forrás: pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

HOPPÁ! – Gera Zoltán bejelentette a visszavonulását!

VB 2018 – Sosem látott eset, sárga lapok döntöttek a vb-n a továbbjutásról!