in ,

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA: – Michelisz újra az élmezőnyben

Őrült időmérőn harmadik lett!

Négyszer szakították meg piros zászlóval a túraautó-világkupa portugáliai fordulójának első időmérőjét. A Vila Real utcáin kialakított pályán a figyelmeztető bólyák és balesetek okoztak folyamatos fennakadást.

Képtelen volt tíz percet egyben megtenni a WTCR mezőnye Vila Realban: kétszer azért állították meg az időmérőt, mert egy-egy bólyát kiütöttek a versenyzők a helyükről, kétszer pedig kisebb kicsúszás miatt. Előbb Morbidelli, majd Vernay is eltalálta a szalagkorlátot, a mentés idejére megszakították az etapot.

Nagy Norbert (balról), Michelisz Norbert és Mato Homola itt már a következő, szlovákiai versenyre készül FORRÁS: FRANCOIS FLAMAND / DPPI/FRANCOIS FLAMAND

 

A BRC Racing Hyundai i30 N TCR-ével versenyző Michelisz Norbert az elejétől fogva jó tempót autózott, nem úgy, mint a legutóbbi fordulón, Zandvoortban.Hollandiában a kiegyenlítő- és kompenzációs nehezítések miatt csak a mezőny végén vergődtek a koreai gyártó autói, most azonban valamennyit visszakaptak a Hyundaiok:Portugáliában 10 mm-rel alacsonyabb hasmagassággal, és 10 kg-mal kevesebb ballasztsúllyal mehetnek, a 97.5 százalékra csökkentett motorteljesítményen azonban nem változtattak. A piros zászlókkal teletűzdelt időmérőn nem volt könnyű tartani a ritmust, de a magyar versenyzőnek sikerült.

“Nem volt a legegyszerűbb időmérő. Volt, amikor szerencsés voltam, mert épp átjöttem a célvonalon a megszakítás előtt, de volt, amikor nem, nehéz volt így autózni. Alapvetően örülök a harmadik helynek, sokkal többet nem tudtam volna ehhez a köridőhöz hozzátenni, ez volt ma maximum.Jobb volt az autó, mint amire számítottam az új BoP-vel, a hétvége előtt még az első tízbe kerülés tűnt csak reális célnak.Most azonban, hogy tempóból megvan a harmadik legjobb idő, abban benne van az is, hogy egy problémamentes hétvégén pontokat gyűjthetünk. Kulcsfontosságú a rajt, és hogy a jokerkört hogyan tudjuk időzíteni” – mondta az Origónak Michelisz Norbert.

A mezőny másik két magyarja, a Zengő Motorsport Cuprájával versenyző Szabó Zsolt a 12., Nagy Norbert a 23. helyen zárta az időmérőt. A pole pozíciót a Sébastien Loeb Racing Volkswagen Golfjával Rob Huff szerezte meg, második helyről csapattársa, Mehdi Bennani indulhat.

Az első portugáliai futam magyar idő szerint 16.40-kor kezdődik.

 

(forrás: origo.hu – Kőváry Anett)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

FORMA-1 – Gyári támogatás nélkül a McLaren nem tud nyerni

RÖPLABDA – Nem sikerült a bravúr Limában a női röpiseknek