in ,

NŐI VÍZILABDA – Óriási izgalmak után győzte le a magyar női vízilabda-válogatott az ausztrálokat a Vodafone Kupán

Gyönyörű siker!

A tegnapi napon Magyarország sima győzelmet aratott a japán csapat ellen, Ausztráliát pedig tíz góllal lépte le az Egyesült Államok válogatottja. Ehhez képest az ausztrálok nagyon keményen játszottak és majdnem az egész mérkőzésen vezettek. Szerencsére a legfontosabb pillanatokban a magyar lányok uralták a medencét és sikerült megfordítani a meccset. Sok hibával játszott a magyar csapat, de az akarással nem volt probléma, így végül megérdemelten győzte le Ausztráliát 9-8 arányban és két győzelemmel várja a holnap esti Egyesült Államok elleni csatát, mely eldönti, hogy ki nyeri meg a Vodafone Kupát.

I. NEGYED

A magyar válogatott hozta el a labdát, de nem sikerült lövéssel befejezni az első támadást. Az ellentámadás során magyar kiállítás következett, de a lányok szépen kivédekezték, majd az ausztrálokhoz kerülő labdát ismét nem sikerült a magyar kapuba továbbítani. Közel három perc telt el, de még mindig nem született gól, a magyar válogatott is kihagyott egy emberelőnyt. A meccs első gólját az ausztrálok szerezték, a negyed felénél még nem láthattunk magyar találatot, az állás 0-1. Másfél perccel a vége előtt ismét emberelőnybe kerültünk, de sajnos ezt a lehetőséget sem sikerült kihasználni, az ellentámadásból azonban az ausztrálok nem kegyelmeztek, ezzel 2-0 a javukra. Egy perccel a vége előtt megtört végre a jég és Keszthelyi Rita szépített egy gyönyörű ejtéssel, az állás 1-2. Újabb emberelőnyt hagytunk ki, idegesen játszott a magyar csapat, sajnos egy gólos hátrányban voltunk a szünetben.

II. NEGYED

A második negyedet sem kezdte jól a magyar női vízilabda-válogatott, újabb ausztrál gól született fél percet követően, ezzel 1-3. Szerencsére Lemeter Dóra magabiztosan lőtt az ausztrál kapus mellett a hálóba, így visszajöttünk egy gólra, az állás 2-3. Nem álltak le a lányok, Keszthelyi Rita egy megúszás után végre egalizálta az eredményt, 3-3. Négy és fél perccel a második negyed vége előtt ismét az ausztrálok voltak eredményesek, ezzel átvették a vezetést 4-3-ra. Keszthelyi Rita nagyon belelendült, ő egyenlített, ezzel a harmadik gólját szerezte. Az ellentámadásból emberelőnyös helyzetbe került az ellenfél, azonban nagyon szépen kivédekezték a lányok, maradt a 4-4. A nagyszünetre is ezzel az eredménnyel mentek fújni egyet a csapatok, izgalmas, fordulatos volt a mérkőzés, az ausztrálok masszívan játszottak, a magyar válogatott egyelőre nem találta igazán a ritmust.

III. NEGYED

A várva várt lendület elmaradt, az ausztrálok sajnos két gólt is lőttek egymás után, ismét nem tudtunk túljárni az eszükön. 6-4-es vezetésnél Keszthelyi Rita kapufát lőtt. Ez az ausztrál válogatott nem az a csapat, akik tegnap az Egyesült Államok ellen játszottak, sokkal jobban haraptak és kellemetlen ellenfélnek bizonyultak. Kulcsfontosságú ausztrál emberelőnyt védekezett ki szépen a magyar női vízilabda-válogatott és a következő támadásból büntetőt kaptunk, melyet Keszthelyi Rita magabiztosan értékesített. Nem mindegy, hogy három gól vagy egy, szerencsére 5-6-ra módosult az eredmény. Gurisatti Gréta volt nagyon erőszakos és szépen vitte be az ausztrál kapu előterébe a labdát, majd közelről a rövidbe lőtte a labdát, ezzel ismét kiegyenlítettünk, az állás másfél perccel a harmadik negyed vége előtt 6-6. Sajnos nagyon szép góllal vették át a vezetést ismét az auszik, ezzel megint ők vezettek 7-6-ra. Az utolsó negyedre egy gólos előnnyel vonultak le a csapatok, most volt szükség a magyar virtusra az utolsó felvonásban.

IV. NEGYED

Két perc elteltével még mindig nem született gól, továbbra is maradt az ausztrál vezetés, kimaradt helyzetek voltak mindkét oldalon. Rebecca Parkes góljával egyenlített a magyar csapat, éppen csak átevezett a labda a gólvonalon, de a lényeg, hogy a bíró megadta, ezzel 7-7 az állás. Szűk négy perccel a vége előtt először vezettünk a meccsen, amikor Gurisatti Gréta második góljával 8-7-re módosította a magyar válogatott az állást. Három perccel a vége előtt az ausztrálok kiegyenlítettek, de jött ismét a magyar válasz, büntetőt kapott a magyar csapat, melyet Keszthelyi Rita értékesített, ez volt az ötödik gólja a meccsen, az eredmény pedig 9-8 Magyarország javára. Az utolsó perc is rendkívüli izgalmakat tartogatott, először a magyar lányok lőttek kapufát, aztán az ausztrálok hagytak ki egy helyzetet. 29 másodperccel a vége előtt pont egy magyar támadásra volt lehetőség, időt is kért Bíró Attila, szövetségi kapitány. Az időkérést követően hiába fogtak szorosan embert az ausztrálok, nem tudtak labdát szerezni, így a legjobbkor sikerült megtartani az előnyt és a magyar csapat ünnepelhetett győzelmet egy izgalmas és kemény meccsen. Holnap este az USA vár Bíró Attila csapatára és a 20.15-ös mérkőzés dönti el a Vodafone Kupa első helyét.

A mai nap nyitómérkőzésén a tegnapi napon 14-4-es győzelmet arató Egyesült Államok játszotta a magyar lányok által megszórt Japánnal. Az amerikaiak könnyed játékot követően ismét nagy arányú győzelmet aratott, hiszen 18-6-os végeredményt jegyezhettünk fel. Már az első negyedben elhúztak az amerikaiak és minden játékrészben picit növelték az előnyüket. A japán csapat nem nem tudott komoly ellenállást kifejteni, az USA számára edzésjelleget öltött a meccs.

 

(forrás: pestisracok.hu – Szabó Gergő)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

FOCI – Eppel Márton külföldön folytatja – HIVATALOS

VB 2018 – Tízezerszer szimulálták le a vb-t, ez a válogatott nyert!