in ,

NŐI VÍZILABDA – Kikapott a bivalyerős amerikaiaktól és második lett a magyar női vízilabda-válogatott a Vodafone Kupán

Mindkét csapat két győzelmet ért el eddig a kupán, így a tornagyőzelem volt a tét.

A magyar női-vízilabda válogatott a Vodafone Kupa utolsó meccsét játszotta az olimpiai bajnok Egyesült Államokkal. Mindkét csapat két győzelmet ért el eddig a kupán, így a tornagyőzelem volt a tét. Hihetetlen jó hangulat fogadta a csapatokat, hiszen a magyar csapatot szép számú közönség és szervezett szurkolás buzdította a Carpathian Brigade jóvoltából. Sajnos az USA válogatottja az első negyedtől kezdve irányította a mérkőzést és folyamatosan építette az előnyét, végül 12-3-ra verte a két büntetőt is kihagyó, kissé elfáradó magyar csapatot. Magyarország így ezüstérmes lett, megelőzve Ausztráliát és Japánt.

A mai nap másik mérkőzésén nehezebb kezdés után, simán győzte le Ausztrália 14-9-re a japánokat, ezzel ők lettek a bronzérmesek, Japán pedig a negyedik. Az első negyedben még 3-3 volt az állás, a japánok vezettek, de sikerült egyenlítenie az ausziknak. A második negyedben már jóval kevesebb ellenállást tanúsítottak a japánok és minden negyedben jobban nyílt az olló, végül öt góllal nyertek megérdemelten az ausztrálok és szerezték meg a bronzérmet.

I. NEGYED

Egymás hangját sem lehetett hallani, annyira jó hangulatban úszhattak rá a labdára a csapatok, és végül a magyar lányok hozták el játékszert. Sajnos nem sikerült kihasználni a helyzetet, másfél perccel a kezdést követően viszont az amerikaiak betaláltak, ezzel 1-0 a javukra. Az Egyesült Államok emberelőnybe került, melyet ki is használtak, 2-0-ra módosítva ezzel az állást. Magyar emberelőnyt játszhattak végig a lányok, de a végén nem sikerült gólt szerezni, az ellentámadásból az amerikaiak hagytak ki óriási helyzetet, a kapufa megmentette a magyar válogatottat a harmadik góltól. A magyar csapat kissé idegesen játszott, nem tudtunk a kapuba találni, az Egyesült Államok azonban újabb gólt szerzett, ezzel már hárommal vezettek, az eredmény 0-3 magyar szempontból. Bíró Attila kért időt egy magyar emberelőnyös szituációnál és egy perccel a negyed vége előtt végre megtört a jég, Csabai Dóra szerzett kissé éles szögből gólt, az állás 1-3. Újabb magyar emberelőny következett, de sajnos nem sikerült kihasználni, a negyed végén 1-3 maradt az eredmény.

II. NEGYED

Szűk egy perccel a második negyed kezdete után egy nagyszerű amerikai ejtés után 1-4-re módosult az eredmény. Az USA gólja után jó ideig nem esett újabb találat, egy magyar kapufát imádkozott volna be a továbbra is maximális hangerővel szurkoló közönség, de sajnos ebből sem született magyar gól. Az Egyesült Államok is lőtt egy kapufát, de a kipattanó labda náluk maradt és másodszorra már nem hibáztak, ezzel góllal pedig már 5-1-re vezettek a magyar lányok ellen. Több gól nem született, a nagyszünetben 1-5 az állás, az amerikaiak fizikálisan is nagyon erősek és bár többször sikerült jól védekezni ellenük, a támadások nagyon nem mentek.

III. NEGYED

Az első helyzetet a magyar csapat hagyta ki, védett az amerikai kapus, pedig nagyon kellett volna már egy gól. Az USA azonban nem hibázott és egy kijátszott támadás végén közelről lőttek újból a magyar kapuba, ezzel 6-1-re vezettek már. Nagyon sokat kellett várni a második gólunkra, de végre megszületett, Gurisatti Gréta lőtt óriási bombát a bal felső sarokba, 2-6 így az állás magyar szempontból. Sajnos a magyar gólra amerikai találat volt a válasz, 7-2.  Az amerikai válogatott nem hibázta el az emberelőnyt, így sajnos már hat gól van közbe, az állás 8-2 az USA javára. Az utolsó percben már nem esett gól, maradt a hat gólos amerikai előny, egy negyed maradt följebb zárkózni.

IV. NEGYED

Szilágyi Dorottya lőtt gólt másfél perccel a negyedik negyed kezdete után, melyre azonban szinte egyből jött az USA válasza, ezzel 9-3-ra módosult az eredmény. Amíg a magyar lányok egy ötméterest is kihagytak, az amerikaiak egy emberelőnyt váltottak gólra, először kapufán csattant a labda, de kipattanóra sajnos ők érkeztek és belöbbölték a labdát a magyar kapuba. 10-3 az USA javára. A 11. gólt is az Egyesült Államok szerezte és egy perccel később ismét ők voltak eredményesek, ezzel 12-3 volt az állás. A magyar válogatott újabb büntetőt hagyott ki, több gól már nem született, így 12-3-ra nyert az USA. A tornát is ők nyerték, a magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett!

Bíró Attila, magyar szövetségi kapitány röviden értékelt a portálunknak, melyben elmondta, hogy vagányabb játékot várt a lányoktól az igen erős amerikai csapat ellen, de a torna abszolút hasznos volt és jövő héten már ismét játékban lesz a magyar női vízilabda-válogatott. 

 

(forrás: pestisracok.hu -Szabó Gergő)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – Dél-Amerika Európa ellen – kezdődnek a nyolcaddöntők

VB 2018 – A média teljesen ki van akadva Dybala mellőzése miatt!