in ,

NŐI VÍZILABDA – Ez női vízilabda, bármi megtörténhet!

Bombamezőny jött össze a mától péntekig tartó Vodafone-kupán.

Mától péntekig főpróbát tart a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda nyitott medencéjében a magyar női vízilabda-válogatott a július 14-én, tehát alig több, mint két hét múlva kezdődő barcelonai Európa-bajnokságra.

A meghívottak névsora veretes: az uralkodó olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, a tavalyi budapesti vb ötödik és a riói olimpia hatodik helyezettje, Ausztrália (amely az egyetlen csapat volt, amely megszorította az amerikaiakat a Duna Arénában a 7-5-re elvesztett negyeddöntőben) és a feltörekvő ázsiai hatalom, Japán.

„Nem vállalkoznék jóslásra, ez női vízilabda, itt bármi megtörténhet – mondta lapunknak Keszthelyi Rita, válogatottunk csapatkapitánya, a földkerekség egyik legjobb pólósa. – Az év elején szinte mindenkit legyőztünk, aki szembejött, az oroszokat, spanyolokat, majd áprilisban jött a hullámvölgy, de én a sikerek idején is mondtam, hogy a realitás valahol középen van. Most az a fontos, hogy építkezzünk, hogy stabil játékot tudjunk produkálni, ne legyen hullámvölgy. Egy kéthetes Európa-bajnokság nagyon hosszú verseny, rögtön a házigazda spanyolokkal játszunk, ott illene jól teljesítenünk. Nem lehetnek nagy amplitúdójú kilengések két meccs között.”

Keszthelyi Rita Maggie Steffensszel is összecsaphat
Fotó: Mirkó István

Keszthelyi UVSE-s klubtársa, a világ legjobbjának tartott Maggie Steffens is itt lesz a Margitszigeten. „Az amerikaiak a legjobb csapatukkal érkeznek, senkinek sem kérdés, hogy kiemelkednek a mezőnyből, de mi meg akarjuk szorítani őket. Sajnálom, hogy Maggie nem volt egészséges a tavaszi BL-döntőben, mert egy százszázalékos Steffens­szel esélyünk lett volna a trófea elnyerésére. De ez most a válogatott, pénteken ellenfelek leszünk” – tette hozzá a magyar gólzsák.

A magyar keret, kapusok: Gangl Edina, Kasó Orsolya, Tóth Eszter; mezőnyjátékosok: Csabai Dóra, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó, Horváth Brigitta, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kövesdi Vivien, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Szilágyi Dorottya, Szűcs Gabriella.

Vodafone-kupa, a magyarok mérkőzései, szerda 18.30: Magyarország–Japán, csütörtök 18.30: Magyarország–Ausztrália, péntek 20.15: Magyarország–Egyesült Államok. (A Duna World valamennyi magyar találkozót közvetíti.)

 

(forrás: magyaridok.hu – Ch.Gáll)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

FORMA-1 – Jövőre ismét elmaradhat a Német Nagydíj!

TEREPSPORT – EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÁSBAN VÁLOGATOTTUNK VILÁGKUPÁT NYERT SZLOVÉNIÁBAN!