in ,

Magyar siker – kézilabda : Szenzációs, ötgólos győzelem a vb-selejtező első meccsén, Szlovéniában!

Szép volt fiúk!

Két beállóját is elveszítette, de a második félidőben nyújtott nagyszerű teljesítményének köszönhetően Szlovéniában 29–24-re győzött a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnoki selejtező első mérkőzésén. Ez volt tétmeccsen Ljubomir Vranjes első sikere a mieink kispadján. A visszavágóra jövő szerdán, 19 órakor, Veszprémben kerül sor.

Bodó Richárd öröme érthető, nagyszerűen játszott a válogatott (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)

 

FÉRFI KÉZILABDA, VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
1. MÉRKŐZÉS
SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 24–29 (14–13)

Koper, Arena Bonifika, 3000 néző. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok)
SZLOVÉNIA: Lesjak – Marguc, DOLENEC 2, Blagotinsek 2, MACKOVSEK 3, Gaber 1, ZARABEC 4. Csere: Kastelic (kapus), Cingesar 3, KAVTICNIK 7 (4), Bezjak, Medved, Suholeznik, Vlah, Janc 2, Mlakar. Szövetségi kapitány: Veszelin Vujovics
MAGYARORSZÁG: Mikler – Hornyák, NAGY L. 3, LÉKAI 6, Bánhidi 2, BODÓ 6, BÓKA 6. Csere: SZÉKELY (kapus), ILYÉS 1, Balogh Zs. 3 (1), Sipos 1, Ancsin, SCHUCH, Juhász Á, Ligetvári 1. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 11. p.: 6–3. 17. p.: 8–7. 21. p.: 11–8. 26. p.: 12–12. 38. p.: 17–17. 45. p.: 20–22. 48. p.: 23–23. 52. p.: 23–26. 59. p.: 23–29
Kiállítások: 18, ill. 26 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Veszelin Vujovics:
 –  Hatalmas csalódás ért. Olykor nem azt játszotta a csapatom, amit kértem és vártam. A második félidőben, amely rettentően kemény volt, a magyarok fegyelmezettebbek voltak. Veszprémben nem adjuk fel, öt góllal mi is nyerhetünk.
Ljubomir Vranjes: – Hatvan percig azonos hőfokon küzdöttünk, ennek az eredménye a siker. Szlovéniában huszonkilenc gólt lőttünk, ez önmagáért beszél. A védekezésünk sorsdöntő volt, Schuch állt a tengelyében. Ellensúlyozni tudtuk a sok kiállítást. A selejtezőnek csak a felénél vagyunk, de jól állunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Sorsdöntő selejtezőt vív a magyar válogatott a legutóbbi vb-n bronzérmet szerző Szlovéniával, ugyanis a párharc kimenetele a tokiói olimpiai kvalifikációra is hatással van. Az első meccset Szlovénia legfontosabb kikötővárosában, az olasz határ közelében fekvő Koperben rendezték, az ötezer fős Arena Bonifikában.

Amikor még Magyarországon megállított minket egy rendőrnő (aki nem mellesleg korábban maga is kézilabdázott), már jelezte, sokan tartanak a selejtezőre. És valóban, több száz magyar szurkoló kísérte el a csapatot az idegenbeli találkozóra, a drukkerek a kezdés előtt együtt vonultak a csarnokhoz.

A héten már Siófokon edző játékosaink pénteken érkeztek meg Koperbe, az utazó keretből a betegséggel bajlódó Bartók Donát volt az egyik kimaradónk, mellette a jobbszélső Országh Ádámot nem nevezte Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. A bemelegítés közben kedélyesen beszélgettek a veszprémiek szlovén klubtársaikkal, Gasper Marguccal és Blaz Blagotinsekkel, a szegediek pedig Matej Gaber társaságát keresték. (Az azért sokat elmond az ellenfél erősségéről, hogy egy másik szegedi, az irányító Stas Skube nem tudott bekerülni.)

Az alaphangot egyébként már a bemutatás előtt megadta a szlovénok montenegrói nemzetiségű, olimpiai- és világbajnok kapitánya, Veszelin Vujovics, aki az öklét rázva hergelte a hazai közönséget.

A visszavágót június 13-án, szerdán 19 órától rendezik Veszprémben.

 

(forrás:nemzetisport.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

„Bensőséges pillanat” – így búcsúzott Iniesta a Camp Noutól!

Dzsudzsák helyett Sallai brillírozott