in

Magyar foci – Gerával csak nyerhet a Fradi és a magyar futball

Már munkába is állt edzőként.

 

Gera Zoltán igazi példakép, emberként és sportemberként is. Bár fiatalon úgy tűnt, hogy elkallódhat, mégis a magyar futball utóbbi évtizedeinek legjobb, legszerethetőbb játékosává vált. Visszavonulása után azonnal munkába állt, a Ferencváros technikai képzésekért felelős edzőjeként dolgozik.

Gera Zoltán a múlt héten jelentette be, hogy játékosként abbahagyta, de teljes visszavonulásról természetesen nincs szó. A válogatott játékos a Ferencvárosnál marad, már munkába is állt, ő a csapat technikai képzésekért felelős edzője. Az elmúlt húsz év legjobb magyar futballistájával most a Digi Sport készített interjút. Gera azt mondta, egyelőre még érthetően furcsa, szokatlan neki ez az új helyzet, szívesen beszállna még játékosként edzeni, de most már a „másik oldalon” áll. Távolabbi célja, hogy egyszer a válogatott mellett dolgozzon, de addig még nyilván hosszú az út.

„Egy kicsit furcsa volt, szívesen beálltam volna. Kíváncsi vagyok, meddig fogom bírni. De élvezem, ha a játékosok élvezik az edzést, ha tudok nekik segíteni, ez nagyon fontos”

– mondta.

Gera korábban az M4-nek azt nyilatkozta, elsősorban a fiatalokra koncentrálna (neki is az volt a kritikus időszaka): „Szeretném átadni a tapasztalatomat másoknak, főleg a 16-18 éveseknek, mert itthon az a kritikus életkor – mondta. A visszavonulásáról pedig így beszélt: „A családom szerette volna, ha még egy évet játszom, próbáltak meggyőzni, de hajthatatlan voltam. Már nem tudtam volna azon a szinten teljesíteni, amit elvárok magamtól”.

„SZERETNÉK ÉN OLYAN LENNI, MINT MA GERA ZOLTÁN”

Geráról a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a héten azt mondta, hogy bár aláírt szerződés még nincs, de a megállapodásuk értelmében a szakmai stáb tagjaként fog tevékenykedni. „Nehéz gyerekkora volt, el is veszhetett volna, de nagyszerű labdarúgó lett belőle, egy igazi példakép. Ezért aztán minden jár neki” – mondta Kubatov a szerdai sajtótájékoztatón Geráról. A Fradi elnöke azt is elárulta, hogy a klub szívesen hosszabbított volna Gerával, mint játékossal, de ő a visszavonulást választotta – mondta, s elárulta, hogy akár hosszabbítottak volna is vele, de Gera nem vállalta tovább a játékot.

Kubatov Gábor nagyon szimpatikusan a következőket mondta a Fradi és a válogatott klasszisáról:

„Nemcsak kiváló labdarúgó, hanem példamutató ember, olyan morális és erkölcsi értékeket tart maga elé, hogy nagyon szeretnék én olyan lenni, mint ma Gera Zoli.”

Vele tényleg csak nyerhet a Fradi és a magyar futball.

 

(Forrás: pestisracok.hu – Mező Gábor)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – Csak európai csapatoknak szurkolhatunk a mai negyeddöntők során

VB 2018 – Hallottál már a neymaringról? A gyerekek tömegesen űzik, már más sportágat is elért az őrület!