in ,

Légiósok – Kalmár Zsolt végleg a DAC játékosa lett! – HIVATALOS

A DAC végleg megvásárolta korábbi kölcsönjátékosát, Kalmár Zsoltot a német élvonalbeli RB Leipzigtől.

A szlovák bajnokságban szereplő DAC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy végleg megvásárolta korábbi kölcsönjátékosát, Kalmár Zsoltot a német élvonalbeli RB Leipzigtől.

Kalmár Zsolt az előző szezon egyik legjobbja volt (Fotó: fcdac.sk)

 

A 23 esztendős győri futballista 2014 óta volt az RB Leipzig igazolt labdarúgója. Tavaly nyáron a szlovák élvonalbeli DAC kölcsönvette. A bajnokságban bronzérmes dunaszerdahelyiek színeiben 25 első osztályú mérkőzésen négy gólt szerzett és négy gólpasszt adott.

Mint megírtuk: a DAC jelezte, tárgyalásokat folytat Kalmár lipcsei klubjával, hogy végleg megvásárolja a kilencszeres válogatott játékost. A Bundesligában szereplő együttes engedélyt adott arra, hogy Kalmár szombattól ismét a dunaszerdahelyiek edzéseit látogassa.

A két klub között aztán megszületett az egyezség, a dunaszerdahelyiek pedig 3 éves szerződést kötöttek Kalmárral.

„Elképesztően örülünk annak, hogy sikerült tető alá hoznunk Zsolt leigazolását, aki iránt nagy volt az érdeklődés a játékospiacon – árulta el Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója. – Az egyéves ittléte alatt beváltotta a hozzá fűzött reményeket, olyan erőssége volt a csapatunknak, amilyet kerestünk. Nagyrészt neki köszönhető a fantasztikus bronzérmes helyezésünk és huszonöt éves szünet után a nemzetközi kupaszereplés kivívása. Zsolttal hároméves szerződést kötöttünk, és bízunk benne, hogy továbbra is húzóember lesz a Fortuna Liga legfelsőbb helyeiért folytatott küzdelemben, akárcsak a Slovnaft Cup mérkőzésein, nem utolsósorban pedig az Európa-liga keménynek ígérkező selejtezőjében.”

Mint ismert, a DAC-ban – melynek néhány hétig még Marco Rossi szövetségi kapitány a trénere – futballozik a legutóbb a DVTK-nál kölcsönben játszó Kocsis Gergő, valamint Vida Kristopher is. Sőt, az Európa-liga-induló gárda nemrég szerződtette Vida Mátét a Vasastól.

 

 

(forrás: nemzetisport.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – Muslera akár angol kapus is lehetne

VB 2018 – A francia válogatott kapusának szájába belerepült egy szitakötő a vb-meccs közben – VIDEÓ