in

JÓ HÍR A FORMA-1 RAJONGÓKNAK!- Megmenekült a Belga Nagydíj

Spában marad a verseny

A közönség és a pilóták körében is a kedvencek közé tartozik a Belga Nagydíj helyszíne. A közeljövőben biztosan lesz Spában futam.

Hároméves szerződéshosszabbításról állapodott meg a Liberty Media a Belga Nagydíjnak otthont adód Vallónia tartománnyal, számolt be a L’Echo című üzleti lap. Ennek értelmében a pilóták és a közönség által is kedvelt spái pálya 2021-ig biztosan a versenynaptárban marad.

Spa-Francorchamps-ban 1925 óta rendeznek autóversenyeket, az 1950-ben létrehozott F1-es világbajnokság első Belga Nagydíját is itt tartották meg, azóta néhány Zolderben és Nivelles-ben megtartott futamtól eltekintve mindig ez a helyszín adott otthont a futamnak.

A Belga Nagydíj az F1 egyik kedvenc versenye

 

A Belga Nagydíj az elmúlt bő évtized során mindig a versenynaptár része volt, 2006-ban és 2003-ban viszont elsősorban anyagi okok miatt nem rendezték meg. A pénzügyek továbbra is fontos szempontot jelentenek, mert a vallón kormány állja a rendezés veszteségeit annak érdekében, hogy a tartomány egésze gazdaságilag profitálhasson belőle.

Max Verstappen felbukkanása viszont jót tett, hiszen holland szurkolók armadája érkezik a versenyre.

Az idei versenyre már 200 ezer jegyet eladtak, ebből 75 ezret vasárnapra és egyelőre nincs hír arról, hogy sikerülne tető alá hozni egy rivális Holland Nagydíjat. Ez várhatóan az aktuális szerződés időtartama alatt is nehéz lesz, mert a Liberty Media elsősorban az USA-ban és Ázsiában kíván új versenyeket rendezni, a szezon hossza pedig véges.

Az Eau Rouge az F1 egyik legismertebb kanyarja

 

„Ez egy jó megállapodás, mert biztosítja, hogy Vallónia megtartja a rendezvényt, ami világszerte népszerűsíti a régiót” – nyilatkozta a tartomány alelnöke és gazdasági minisztere, Pierre-Yves Jeholet a L’Echónak. Ez egy új korszak kezdete is, mert először tárgyaltunk a Liberty Media igazgatóival  – tette hozzá. – Vallónia tartomány bevétele 20,5 millió euró volt, ez 21 százalékos növekedés 2016-hoz képest” – árulta el.

 

(forrás: gphirek.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

ÚJABB SIKER! Hosszú Katinka újabb aranyérmet nyert Monte-Carlóban!

ROSSZ HÍR A DÁN SZURKOLÓKNAK! – Valószínűleg nem látjuk már a vb-n William Kvistet !