in

Gyulai Memorial: jönnek a világ legjobb férfi kalapácsvetői

A lehető legerősebb mezőny gyűlik össze férfi kalapácsvetésben a 8. Gyulai István Memorial–Atlétikai Magyar Nagydíjon

A lehető legerősebb mezőny gyűlik össze férfi kalapácsvetésben a 8. Gyulai István Memorial–Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen a tavalyi világbajnokság dobogósai és az olimpiai címvédő is dobókörbe lép.

Pawel Fajdek a tavalyi székesfehérvári versenyen (Fotó: Földi Imre)

 

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint a favorit egyértelműen a számot az elmúlt években uraló, háromszoros vb-győztes lengyel Pawel Fajdek lesz, aki még idén sem hibázott, győzött a nemzetközi szövetség kalapácsvető sorozatának oszakai nyitóviadalán és a hallei nemzetközi versenyen is.

A lengyel klasszis 2015 óta a Gyulai Memorialt is rendre megnyerte, és júliusban is nagy meglepetés lenne, ha nem ő állna a dobogó tetején.

A májusi szezonnyitány alapján ebben elsősorban a 20 éves, junior világ- és Európa-bajnok Halász Bence akadályozhatja meg. A szombathelyiek tehetsége Oszakában és Halléban is második lett a lengyel mögött, ráadásul eredményei folyamatosan javulnak idén: a hazai csapatbajnoki elődöntőben 76.47 méterig jutott, majd Japánban 77.24-et ért el, Halléban pedig 78.66-tal végzett. Ezzel pedig 19 centire megközelítette tavaly elért egyéni csúcsát.

Halásznak ugyanakkor már a dobogóért is alaposan meg kell majd küzdenie, hiszen indul a tavalyi londoni vb-n második orosz Valerij Pronkin és a harmadik, lengyel Wojciech Nowicki, valamint a riói játékok bajnoka, a tádzsik Dilsod Nazarov.

A legjobbak küzdelmébe szintén beleszólhat a britek vb-hatodikja, Nick Miller, aki az idei évre hatalmasat javult, áprilisban 80.26-ra javította addigi, 78 méter alatti egyéni rekordját.

A magyar élmezőnyből a tervek szerint Halász mellett többek között Hudi Ákos és Pásztor Bence is dobókörbe lép Székesfehérváron.

A július 1-2-i Gyulai Memorial az egyetlen olyan verseny az idei naptárban, mely az IAAF férfi és női kalapácsvető sorozatának is állomása.

8. GYULAI ISTVÁN MEMORIAL–ATLÉTIKAI MAGYAR NAGYDÍJ (július 1-2.)
A VERSENYSZÁMOK
Férfiak: 
100 m, 400 m, 800 m, 1000 m (új szám), 110 m gát, 400 m gát, 3000 m akadály, magasugrás, hármasugrás, diszkoszvetés, kalapácsvetés
Nők: 100 m, 400 m, 1 mérföld, 100 m gát, 400 m gát, 3000 m akadály, távolugrás, súlylökés, kalapácsvetés

(nemzetisport.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Férfi kosár NB I: söpréssel döntőben a Szolnok

Vízilabda: Kemény Dénes ősszel távozik az elnöki székből