in

Forma 1 – TOTÁLIS MERCEDES-CSŐD

VERSTAPPEN NYERT A RED BULL RINGEN, ÚJRA VETTEL VEZET A VB-N.

A Formula–1 történetében most először fordul elő, hogy három egymást követő hétvégén versenyt rendeznek, de az Osztrák Nagydíj önmagában is eseménydúsnak bizonyult. Kezdve azzal, hogy az időmérőn a Red Bullnál kisebb balhé volt, Ricciardo és Verstappen nem jutott közös nevezőre, kinek kellene segíteni a másikat szélárnyék biztosításával…

A futamon az első rajtkockából Bottas vághatott neki a 71 körös távnak, azonban örülhetett, hogy Hamilton mögé be tudott sorolni a második helyre, mert időlegesen a negyedik pozícióba is visszaesett. A Mercedes finn pilótája a 14. körben aztán dühösen hajította el a fejvédőjét, amikor váltóhiba miatt lerobbant az autója.

A Red Bull holland pilótája negyedik futamgyőzelmét aratta
Fotó: REUTERS/Leonhard Foeger

S ha már baj, legyen nagy baj, a stuttgarti istálló elaludt, a virtuális biztonsági autós időszak alatt nem hívta ki Hamiltont kerékcserére. Ez a baki rögtön sokba került, mert a Red Bull és a Ferrari résen volt, így miután megkésve a brit pilóta is új gumikat vételezett, Verstappen, Ricciardo, Räikkönen, Hamilton, Vettel sorrend alakult ki az élen.

A 39. körben Räikkönen megelőzte Ricciardót, majd Vettel Hamiltont, végre valódi versenyt láthattunk a két négyszeres világbajnok között. Az 53. körben Hamiltonnak újra kereket kellett cserélnie, a bal hátsója nem bírta a strapát, kisvártatva pedig Ricciardo még rosszabbul járt, motorhiba miatt kiszállt a versenyből. Majd jött a következő dráma, a 64. körben Hamilton autója is felmondta a szolgálatot, totális Mercedes-csőd!

Időközben Verstappen a legkisebb hiba nélkül száguldott az első helyen a Red Bull Ringen, ahol még soha nem nyert az energiaitalos istálló. Egészen tegnapig, mert a holland pilóta pályafutása negyedik futamgyőzelmét aratta Räikkönen előtt. De sokat nyert a harmadik Vettel is, az összetettben visszavette a vezetést Hamiltontól. S az egy pont előny is előny.

A vb állása, pilóták: 1. Vettel 146, 2. Hamilton 145, 3. Räikkönen 101. Csapatok: 1. Ferrari 247, 2. Mercedes 237, 3. Red Bull 189.

 

(forrás: magyaridok.hu – Fábik Tibor)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – De Geának pont ugyanannyi védése volt ezen a vb-n, mint Luis Suáreznek 2010-ben

VB 2018 – Cristiano Ronaldo és Lionel Messi messze került az Aranylabdától?