in

FORMA-1 – Jövőre ismét elmaradhat a Német Nagydíj!

Sok a kérdőjel a versenynaptárban.

Várhatóan napokon belül megjelenik a 2019-es F1-es versenynaptár első változata, amiben nagy meglepetés nem várható, kérdőjelek azonban igen.

Rekordhosszú az idei F1-es versenynaptár, hiszen néhány korábbi évhez hasonlóan ismét 21-re nőtt a futamok száma, ráadásul az F1 történetében először zsinórban három hétvégén is versenyeket rendeznek. A múlt héten Franciaországban, ezúttal Ausztriában, a jövő héten pedig az Egyesült Királyságban lép pályára a mezőny.

Az Auto Motor und Sport tudósítója, Tobias Grüner úgy tudja, hogy ez jövőre már nem lesz így. Mivel 2019-ben nagy labdarúgó tornát és olimpiát sem rendeznek, nem erőltetik rá a mezőnyre a „tripla versenyhétvégéket”, ez elsősorban a csapatok utazó személyzetének megkönnyebbülés, a pilóták szívesen versenyeznek minél többet.

Nincs megoldás a Német Nagydíj jövőjére FORRÁS: AFP/PATRIK STOLLARZ

 

A nagymúltú futamok kedvelői számára rossz hír, hogy Grüner szerint jövőre ismét kiesik a naptárból a Német Nagydíj, miután Hockenheim nem vállalja a rendezést, más helyszín pedig egyelőre nem merült fel. Látva, hogy Miami különlegesen kedvező feltételeket kap egy új futam megrendezéséhez, a németek is megpróbáltak alkudni a feltételeken, ezek szerint sikertelenül.

Miami várhatóan bekerül a 2019-es programba,  

még akkor is, ha a verseny jövő évi megrendezése még erősen kérdéses. Amennyiben a terv egyelőre elbukna, jövőre csak 20 futamot tartanak majd, pótlással egyelőre nem terveznek. A Racefans úgy értesült, hogy a korábban kiadott Miami pályarajz mindenképpen változni fog, mert nem sikerült minden területhasználati engedélyt beszerezni.

A miami pálya nyomvonala egyelőre nem tisztázott FORRÁS: GETTY IMAGES/2003 GETTY IMAGES/DARRELL INGHAM

 

A helyi önkormányzat már korábban rábólintott a verseny megrendezésére, ami a Miami Herald című lap szerint 200.000 szurkolót fogadhat majd és 35.000 szállodai szobát foglal majd le. A térség 700 millió dolláros gazdasági fellendüléssel számol a nagydíj következtében.

További egzotikus helyszínek jöhetnek a következő években,

Joe Saward szakblogger úgy tudja, hogy a vietnámi verseny ügye is halad előre, egyelőre utcai versenyre készülnek, de felmerült egy állandó versenypálya építésének lehetősége is. Emellett a Dél-Afrikai Köztársaság neve merült fel, ahol az F1 1993-ban szerepelt utoljára.

 

(forrás:gphirek.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

FÉRFI KOSÁR – Spanyolországba szerződött a magyar válogatott kosaras

NŐI VÍZILABDA – Ez női vízilabda, bármi megtörténhet!