in ,

FOCI – Eppel Márton külföldön folytatja – HIVATALOS

Kazahsztánban játszik majd.

Immár hivatalos, hogy távozik a Budapest Honvédtól Eppel Márton, aki pályafutását a korábbi híreknek megfelelően a kazah élvonalbeli Kajrat Almati színeiben folytatja. Érkezik viszont a kispestiekhez Fousseni N’Ganon Bamba az ukrán Csornomorec Odesszától.

Eldőlt, hogy Eppel Márton a Kajrat Almatihoz távozik (Fotó: Szabó Miklós)

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Sport értesülései szerint Eppel Márton múlt szombaton Kazahsztánba utazott, hogy átessen a Kajrat Almati orvosi vizsgálatán. A Honvéd a honlapján pedig nemrégiben megerősítette a hírt: a NB I 2016–2017-es szezonjának gólkirálya a kazah élvonalban folytatja a pályafutását.

„Több érdeklődő volt, én is sokat gondolkoztam, nehéz döntést kellett meghoznom – mondta Eppel Márton a váltásról. – Úgy érzem, a Kajratban tudok fejlődni, és az is előrelépés lenne, ha bejutnánk az Európa-liga csoportkörébe. Jó játékosok szerepelnek a csapatban, pozitívum, hogy Elek Ákos személyében magyar futballistája is van. Vele személyesen is beszéltem, biztos, hogy sokat tud majd segíteni a beilleszkedésben. Fontos volt, hogy olyan együtteshez szerződjek, amely sokat támad, dominál a meccsein, hiszen így tudok gólokat rúgni, ami abban is segíthet, hogy idővel még tovább lépjek.”

A 26 éves, ötszörös magyar válogatott támadó az elmúlt két idényben 70 mérkőzésen 35 gólt lőtt a Honvéd színeiben, mellyel egy évvel ezelőtt bajnoki címet ünnepelhetett.

A 15 forduló után a kazah élvonal második helyén álló Kajratnak Elek Ákos személyében van már egy magyar légiósa. Az együttes a bajnokság mellett az Európa-liga selejtezőjében is érdekelt.

A távozó mellett  érkezőről is beszámolhatott a kispesti klub. Szerződtették ugyanis Fousseni N’Ganon Bambát, aki az ukrán Csornomorec Odesszától kerül Kispestre. A 28 éves, guineai-francia kettős állampolgársággal rendelkező labdarúgó a védelemben kaphat szerepet – bevethető ugyanis védekező középpályásként és védőként is. Bamba előző csapata színeiben 15-ször léphetett pályára.

A védő számára nem lesz ismeretlen a magyar labdarúgás, ugyanis a 2011–2012-es szezonban a Szeged játékosa volt. A Honvéddal egy plusz két éves szerződést írt alá.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
 Holdampf Gergő (Nyíregyháza Spartacus), Eke Uzoma(nigériai, Balmazújváros – szabadon igazolhatóként), Fousseni N’Ganon Bamba (guineai, Csornomorec Odessza – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: Göblyös Dániel (Dorog, ?),Kovács Dániel(Dorog, ?), Raul-Ioan Palmes (román, Kazincbarcika, ?), Vajda Dániel (Dorog, ?) 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Aleszandr Ignjatovics (szerb, Szloboda Tuzla – Bosznia-Hercegovina), Nemanja Andrics (szerb, Balmazújváros), Bacsana Arabuli (grúz, Balmazújváros), Igor Csukovics (montenegrói, FC Kamza – Albánia), Lippai Tibor (Hajdúböszörmény), Borisz Zsivanovics (szerb-magyar, Szeged 2011), Guttiner Heider Fernando Costa Tenorio (brazil, Csornomorec Odessza – Ukrajna, próbajáték), Silvio Rodrigues Pereira (brazil, Csornomorec Odessza – Ukrajna, próbajáték), 
Távozók: Bobál Dávid (lejár a szerződése, szabadon igazolható), George Patrick Ikenne-King (nigériai, MTK Budapest – szabadon igazolhatóként), Eppel Márton (Kajrat Almati – Kazahsztán)
Kölcsönbe távozók:  
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Tomás Kosút (szlovák), Davide Lanzafame (olasz, Videoton)

 

 

(forrás: nemzetisport.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

VB 2018 – Özil, a „döglött béka”

NŐI VÍZILABDA – Óriási izgalmak után győzte le a magyar női vízilabda-válogatott az ausztrálokat a Vodafone Kupán