in ,

FÉRFI VÍZILABDA – Újrajátsszuk a Vb-döntőt

Japánt jól kitömtük, második helyen a csoportban.

Szerdán befejeződtek a csoportmérkőzések a férfivízilabda Világliga szuperdöntőjében. Kialakult a csütörtöki negyeddöntő párosítása a négy közé jutásért, ami nem a legkellemesebb nekünk, magyaroknak, ugyanis a tavalyi budapesti világbajnokság döntője ismétlődik ma 18.15 órától, amikor Horvátországgal találkozunk. Reméljük, nem ugyanolyan eredménnyel, mint akkor, a Margitszigeten, amikor 8-6-ra alulmaradtunk.

Hogy létrejöjjön ez a párosítás, ahhoz tegnap az Egyesült Államoknak le kellett győznie a világbajnokot, s ez 11-10-re sikerült is az amerikaiaknak, akik így pontveszteség nélkül a B csoport élén végeztek a kazahokat 11-3-ra verő spanyolok és a horvátok előtt. Mivel a B jelű kvartett harmadik helyezettje találkozik a negyeddöntőben az A csoport másodikjával, ez Märcz Tamás szövetségi kapitány alakulata lett, amely szerdán 14-7-re győzte le a szerény tudású Japánt úgy, hogy Nagy Viktor helyett a fiatal Kardos Gergely védte kapunkat.


Erdélyi Balázs (képünkön) és társai percek alatt 4-0-ra elhúztak a távol-keletiektől, és a későbbiek folyamán sem forgott veszélyben a győzelmünk, amivel megszereztük a csoport második helyét az Ausztráliát ­10-8-ra legyőző Montenegró mögött.
Az A csoportot szintén pontveszteség nélkül nyerte Montenegró, így a csütörtöki párosítás a négy közé jutásért így fest: Montenegró–Kazahsztán, Ausztrália–Spanyolország, Magyarország–Horvátország (18.15 óra, tv: Duna World), Egyesült Államok–Japán.

 

(forrás: magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Nikolics góljával jutott kupanegyeddöntőbe a Chicago Fire

VB 2018 – Ebéd Cristiano Ronaldónál? Volt csapattársa azt mondja, inkább gondold át!