in ,

Bréking!!!! Székely-parádé, magyar siker, kijutott a férfi kéziválogatott a világbajnokságra!

Ez az!!!!!

Veszprém, 2018. június 13. Bodó Richárd (k), valamint a szlovén Blaz Blagotinsek (j) és Igor Zabic (b) a Magyarország - Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtezõ visszavágó mérkõzésén a Veszprém Arénában 2018. június 13-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Bár a labdarúgó-vébé ezúttal sem a mieinkről szól, a kézilabdában más a helyzet. A magyar válogatott hatalmas bravúrral kiejtette a vb-bronzérmes Szlovéniát, így ott lesz a 2019-es világbajnokságon. Külön öröm, hogy a fiatal Székely Márton ezúttal is zseniálisan védett a kapuban. Ez a selejtező arra is jó volt, hogy a magyar kézi egyik nagy ígérete is letegye a névjegyét.

Tudtuk, hogy az ötgólos idegenbeli győzelem ellenére kőkemény lesz a veszprémi visszavágó, és nem is kellett csalódnunk. Az utóbbi években a világ legjobb csapatai közé emelkedő Szlovénia végül négy góllal nyert Magyarországon, de így sikerült a jókora bravúr: a magyar férfi kézilabda-válogatott ott lesz a világbajnokságon. Azt a csapatot múlta felül a nemzeti együttes, amely 2016-ban 6. lett az olimpián, tavaly pedig bronzérmes lett a vébén. A válogatott egyik legjobbjának ismét az a Székely Márton bizonyult, aki Szlovéniában is zseniálisan védett, és ezt Veszprémben is megismételte. Külön öröm, hogy elmondhatjuk: Mikler Roland mellett van egy világklasszis-jelölt kapustárs.

Székely Márton Barnabás kapus a Magyarország - Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtezõ elsõ mérkõzésén / Fotó: MTI

Székely Márton Barnabás kapus a Magyarország – Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtezõ elsõ mérkõzésén

 

(forrás: pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

A világbajnokság himnuszának hála mi is részesei leszünk a vébének

Vannak már jelöltek a válogatott kispadjára – ha új kapitány kellene